Lennart Nilsson lyfter fram Göteborgsprofiler i nytt projekt

Detta fotoprojektet startade med en tanke 2015 och är ett pågående projekt där Lennart Nilsson fotograferar kända och okända spännande människor som har en anknytning till Göteborg. Lennart kallar projektet för Göteborgsprofiler. Projektet är pågående och kommer så att vara troligen ett par år ytterligare. Idag är ett 70-tal personer fotograferade och ytterligare ett antal personer tillkommer löpande.

“Projektet är en gammal dröm som jag burit på ett antal år innan jag kom igång för några år sedan. Det som fascinerar mig är att alla personer som är fotograferade på liknande sätt, ändå visar så stora olikheter i kroppsspråk, kläder, händer och vad blicken kan berätta.”

En mindre utställning ägde under sommaren 2017 rum i Gothia Towers i Göteborg. Utställningen var mycket lyckad och en enorm efterfrågan på nya utställningar har dykt upp. Projektet är tänkt att mynna ut i en ännu större utställning samt framöver även en bok. De bilder som visas här är ett mindre urval av hela materialet. Hela projektet är ideellt och det finns inget vinstintresse från några parter kring projektet.

“Jag vill visa att Göteborg har så många underbara personligheter. Jag kallar dem Göteborgsprofiler!”

Fotograf Lennart Nilsson

Bland våra återkommande kunder återfinns:

Kontakta oss

Vi kan inte svara just nu, men skicka ett email till oss så svarar vi så snart vi är tillbaka!

Not readable? Change text. captcha txt