ATELJÈ MARIES HISTORIA

Atelje Marie Fotostudio är idag Sveriges äldsta igång varande studio. Studion startade omkring 1934 av Ann-Marie Gripman. Hon var en framgångsrik fotograf med svartvita barnporträtt som sin specialitet.

Ann-Marie var flitigt representerad på nationella och internationella utställningar och fick som sådan ett flertal utmärkelser för sin fotokonst. Ateljen låg då på Kungsgatan i Ströms hus och huserade i en takvåning med terrass och en vidunderlig utsikt över Göteborg.

På slutet av 1960 talet övertogs ateljen av Öystein Brochs. På hösten 1974 sålde han den vidare till Lennart Nilsson. Vid Lennarts övertag fick ateljen ett ordentligt uppsving och inom ett par år var studions ganska tunga historia ett minne blott. Snart var Ateljé Marie en av Sveriges ledande och största porträtt fotoateljéer. Lennart flyttade studion 1995 till sitt nuvarande läge på Vasaplatsen för att få butiksyta.

Även Lennarts historia är lång. År 1985 blev Lennart utnämnd till Årets Porträttfotograf i Sverige. Samma år blev Lennart tilldelad Mästarbrevet i Fotografi av Sveriges Hanverks och Industriorganisation.
-Lennart har tilldelats en mängd priser i nationella och internationella tävlingar och har hållit ett stort antal seminarier och workshops. Lennart har gett ut en bok om porträttfoto och jobbar i dag på ytterligare en bok i samma ämne. Lennart jobbar idag enbart med ett eget projekt “Göteborgs Profiler” och studion drivs nu till 100% av Peter och Viveca.
De har även utmärkt sig i porträttfoto tävlingar och placerat sig väl med sina fina porträtt.

Studion har sedan Peter´s inträde tagit sig in i företagsmarknaden allt mer och nu är studions kunder till ca 50% företagskunder. Traditionen bärs vidare och målet är som tidigare att leverera högklassig fotografi. Vår verksamhet innefattar bland annat porträtt, barnfoto, bröllop, gravid, reklam, produktfoto samt personalporträtt.

Vårt måtto har alltid varit ” Lite dyrare – Mycket bättre “

Lite dyrare – mycket bättre!

 

– Atelje Marie

Bland våra kunder återfinns:

Kontakta oss

Vi kan inte svara just nu, men skicka ett email till oss så svarar vi så snart vi är tillbaka!

Not readable? Change text. captcha txt